BOKA RUM
Scrolla
ner

April 7, 2023

Påsk på Pater Noster

Boka
från
7 500
SEK

Välkomna att fira påsken på en isolerad ö längst ut vid havsbandet, med vågskvalp, vindar och förhoppningsvis vårsol.

Vad vi garanterat kan erbjuda är ett påskfirande på en speciell plats med unika matupplevelser inspirerade av påskens traditioner, tillagad med kärlek av vår eminente köksmästare Johan Bengtsson.

PÅSK PÅ PATER NOSTER Långfredag - PÅskafton

På Långfredagen välkomnas ni i den lilla hamnen efter en frisk ribtur ute på fjorden. Ni inkvarteras i ett av våra prisbelönta rum i Fyrmästarens hem. Därefter finns tid för rundvandring runt ön med berättelser om fyren, fyrfolket och öns dramatiska historia. Rundvandringen avslutas i vinkällaren där välkomstchampagne serveras.

Matupplevelser i påskens tecken

Till lunchen på Långfredagen följer en påskinspirerad skärgårdslunch med de absolut bästa kombinationerna av sill och snaps och allt som hör påsken därtill.

Till kvällen dukas middag upp i Fyrmästarens sjöbod, där era smaksinnen återigen förstärks med en 4-rätters meny med fisk, lamm, sparris och andra smaker som hör påsken till. Efter middagen bjuds det på dessert och kaffe, och kanske något starkt i fyrmästarens salong...

På Påskafton efter en god natts sömn serveras en stor frukost med hembakat och rykande färskbryggt kaffe eller te i Fyrmästarens matsal.

Tid och rum att njuta av påskledigheten

Byt om till morgonrock och upplev salta bad i havet eller i öns två uppvärmda badtunnor och värm dig i bastun med en slående utsikt över horisonten.

Eller ta er upp på 32 meters höjd och upplev fyrens olika skepnader, ljussken och vidunderliga utsikter. För den som bara vill vara så erbjuder Fyrmästarens salong plats för samvaro, sällskapsspel och havsutsikt mot Marstrand. Vi garanterar att ön bjuder på fantastiska vyer, platser och aktiviteter som får just dina sinnen att förstärkas. 

Vistelsen går i påskens tecken, kanske ett påskägg för de små eller påskgodis och punsch för de vuxna i sällskapet.

Påskägget är faktiskt en fertilitetssymbol — för våren och allt spirande nytt liv. Ta del av historier om påsktraditioner förr i tiden, då tändes påskbrasor på de bohuslänska klipporna för att ge sjöfararna ute på havet en vänskaplig hälsning, medan påskriset enligt sann Bohuslänsk tradition användes till tukt och aga.

Den sistnämnda traditionen har vi inte anammat på Pater Noster, men mer om påskfirandet på Västkusten får ni höra ute på ön…

BOKA

Boka

Boka

förfrågan

Boka

Boka

April 7, 2023

Påsk på Pater Noster

Boka
från
7 500
SEK PER PERSON

Villkor

Bokningsvillkor

Kostnad för övrig dryck tillkommer. Alla priser är exklusive moms för företag, inklusive moms för privatpersoner.
Avbokningsvillkor: Vid avbokning 60 dagar innan ankomst, debiteras 25 % av bokningens totalbelopp. Vid avbokning gjord mellan 30 dagar och 15 dagar innan ankomst, debiteras 75% av bokningens totalbelopp. Vid avbokning senare än 14 dagar innan ankomst debiteras 100% av bokningens totalbelopp.

Fler evenemang

På Pater Noster är vi beroende av väder och vind, därför kan de tillställningar och specialarrangemang vi anordnar ibland komma att ställas in av naturliga skäl. Följ oss på Facebook eller Instagram för att få våra senaste uppdateringar, eller ring om du är osäker.