boka Vistelse
Scrolla
ner

Att se och göra

Aktiviteter på Pater Noster

Trots att ön Hamneskär är ett litet skär längst ut i havsbandet kan vi erbjuda en mängd olika havsnära aktiviteter och upplevelser.

Gå upp för trapporna till 32 meters höjd och upplev utsikten högst upp i fyren Pater Noster Lighthouse. Här uppe kan du även utöva en yoga session, meditera eller få uppleva en skön massage i sittandes position medan du får njuta av den härliga utsikten.

Låna snorkelutrustning och upplev Sinnenas bad, en mediterande och berikande upplevelse som ger dig nya perspektiv på vårt hav. Eller njut av vårt utespa i form av badtunnor med uppvärmt havsvatten, utomhusdusch och bastu invid fyren, med fantastisk utsikt över horisonten.

Du kan även låna fiskespö och fiska från ön, uppleva tångsafari och få skörda tång med marinbiolog, ta en tur mellan kobbarna för en sälsafari eller paddla havskajak och simma med sälarna. Vi erbjuder även vinprovning eller champagneprovning med vår egen sommelier.

Möjligheterna här ute är lika oändliga som horisonten, men självklart är det säsongen som styr utifrån väder och vind. För mer information se nedan eller kontakta oss.

Pater Noster Hamneskär

Att få uppleva

Fotoutställning under bar himmel

Välkommen att uppleva spektakulär fotokonst på en isolerad ö. Art & Science of Water är en hyllning till havet oh vattnet på vår jord. Fotona är från de internationella konstfotograferna Christy Lee Rogers samt dokumentärfotograferna Ulrika och Lukasz Larsson Warzecha. Utställningen visas utomhus i öns fria natur samt i världens minsta konsthall – Pater Noster Art Hall. Utställningsperiod maj – september. Utställningen kan upplevas i samband med hotellvistelse, konferens eller dagstur under sommaren.

Läs mer
Pater Noster Hamneskär

Att få uppleva

Havskajak runt kobbar och skär

Paddla ca 2h med guide i havskajak bland kobbar och skär runt Pater Noster. Njut av de salta vindarna medan vi försiktigt glider genom Paternoster skären och dess omgivande öar. Kanske får vi sällskap av nyfikna sälar på turen då vi paddlar längst ut i kustbandet och utforskar skärgården via små sund och vikar dit endast en kajak kan nå.

Skicka förfrågan
Pater Noster Lighthouse RIB

Att få uppleva

Kustupplevelse med fart

Få en äkta västkustupplevelse med en tur på havet som kan ta från 1-3 timmar. Upplev allt vad västkusten har att erbjuda för dagen och kom med höga förväntningar! Runt Pater Noster finns sälar, tumlare, konstverk och solnedgångar som löser av varandra beroende på väder och tid på dygnet. Vi färdas i ribbåt och du bestämmer länden på turen, antal stopp på vägen och hastighet.

SKICKA FÖRFRÅGAN
Havsfiske Pater Noster

Att få uppleva

Fisketur med yrkesfiskare

En av de få kvarvarande yrkesfiskarna på Marstrand erbjuder en unik upplevelse för fiskentusiaster. Under fiskesäsongen från maj till oktober, visar han sina favoritfiskeställen och delar med sig av sina bästa tips för en framgångsrik fisketur. Spöfisket är populärt och det är vanligt att fångsten består av torsk, makrill, sej, pigghaj, fjärsing och långa. De yttre skären omkring Pater Noster på 15-40 meters djup är vanligtvis fiskområdet. Under hummerfiske säsongen i oktober är det en annan typ av fiske, där man kan fånga hummer i fällor placerade på havsbotten. En riktigt spännande och lärorik aktivitet för alla som älskar fiske och vill upptäcka det bästa fisket på Västkusten.

SKICKA Förfrågan
Sälar utanför Pater Noster fyr

Att få uppleva

Sälsafari

Sälarna är fascinerande djur som är kända för att vara skickliga jägare och spenderar större delen av dagen på jakt efter fisk och skaldjur. Vår sälsafari-tur ger dig en unik möjlighet att lära dig mer om dessa fascinerande djur och se dem i sin naturliga miljö. Kom och upplev det själv, och skapa minnen för livet!

SKICKA FÖRFRÅGAN
Tång Pater Noster

Att få uppleva

Tångsafari med marinbiolog

Möt vår expert och marinbiolog, lär dig hur du skördar tång i det fria och upplev provsmakning och tillagning. Hos oss kan du lära dig allt om tång, från dess olika arter till dess betydelse som en viktig del av framtidens mat. Vi tror starkt på att tång kommer att spela en avgörande roll för hållbar matproduktion i framtiden. Grupp om minst 6 personer.

SKICKA FÖRFRÅGAN