BOKA RUM/paket
Scrolla
ner

Att se och göra

Aktiviteter på ön

Vår ö är de facto ett litet skär längst ut i havsbandet, men ändå kan vi erbjuda en mängd aktiviteter.

Gå upp för trapporna och se utsikten högst upp i fyren Pater Noster Lighthouse där du även kan meditera och utöva yoga. Här kan man få uppleva en skön massage i sittandes position och under tiden få den härliga utsikten.

Hitta din egna favoritplats på klipporna. Ta ett uppfriskande havsbad, svalka av dig i utomhusduschen eller njut av vårt utespa i form av badtunnor med uppvärmt havsvatten, bada bastu invid fyren med fantastisk utsikt över horisonten.

Du kan fiska från ön, skörda tång med marinbiolog, åka på tångsafari, ta en tur mellan kobbarna för en sälsafari eller paddla havskajak och simma med sälarna. Möjligheterna är lika gränslösa som horisonten men självklart är det säsongen som styr utifrån väder och vind. För mer information se nedan.

Att få uppleva

Havskajak runt kobbar och skär

Paddla ca 2h med guide i havskajak bland kobbar och skär runt Pater Noster. Njut av de salta vindarna medan vi försiktigt glider genom Paternoster skären och dess omgivande öar. Kanske får vi sällskap av nyfikna sälar på turen då vi paddlar längst ut i kustbandet och utforskar skärgården via små sund och vikar dit endast en kajak kan nå.

Skicka förfrågan

Att få uppleva

Kustupplevelse med fart

Få en äkta västkustupplevelse med en tur på havet som kan ta från 1-3 timmar. Upplev allt vad västkusten har att erbjuda för dagen och kom med höga förväntningar! Runt Pater Noster finns sälar, tumlare, konstverk och solnedgångar som löser av varandra beroende på väder och tid på dygnet. Vi färdas i ribbåt och du bestämmer länden på turen, antal stopp på vägen och hastighet.

SKICKA FÖRFRÅGAN

Att få uppleva

Fisketur med yrkesfiskare

En av de få kvarvarande yrkesfiskarna på Marstrand erbjuder en unik upplevelse för fiskentusiaster. Under fiskesäsongen från maj till oktober, visar han sina favoritfiskeställen och delar med sig av sina bästa tips för en framgångsrik fisketur. Spöfisket är populärt och det är vanligt att fångsten består av torsk, makrill, sej, pigghaj, fjärsing och långa. De yttre skären omkring Pater Noster på 15-40 meters djup är vanligtvis fiskområdet. Under hummerfiske säsongen i oktober är det en annan typ av fiske, där man kan fånga hummer i fällor placerade på havsbotten. En riktigt spännande och lärorik aktivitet för alla som älskar fiske och vill upptäcka det bästa fisket på Västkusten.

SKICKA Förfrågan
Sälar utanför Pater Noster fyr

Att få uppleva

Sälsafari

Sälarna är fascinerande djur som är kända för att vara skickliga jägare och spenderar större delen av dagen på jakt efter fisk och skaldjur. Vår sälsafari-tur ger dig en unik möjlighet att lära dig mer om dessa fascinerande djur och se dem i sin naturliga miljö. Kom och upplev det själv, och skapa minnen för livet!

SKICKA FÖRFRÅGAN

Att få uppleva

Tångsafari med marinbiolog

Möt vår expert och marinbiolog, lär dig hur du skördar tång i det fria och upplev provsmakning och tillagning. Hos oss kan du lära dig allt om tång, från dess olika arter till dess betydelse som en viktig del av framtidens mat. Vi tror starkt på att tång kommer att spela en avgörande roll för hållbar matproduktion i framtiden. Grupp om minst 6 personer.

SKICKA FÖRFRÅGAN