BOKA RUM
Scrolla
ner

Att se och göra

Aktiviteter på ön

Vår ö är de facto ett litet skär längst ut i havsbandet, men ändå kan vi erbjuda en mängd aktiviteter.

Gå upp för trapporna och se utsikten högst upp i fyren Pater Noster Lighthouse där du även kan meditera och utöva yoga. Här kan man få uppleva en skön massage i sittandes position och under tiden få den härliga utsikten.

Hitta din egna favoritplats på klipporna. Ta ett uppfriskande havsbad, svalka av dig i utomhusduschen eller njut av vårt utespa i form av badtunnor med uppvärmt havsvatten, bada bastu invid fyren med fantastisk utsikt över horisonten.

Du kan fiska från ön, skörda tång med marinbiolog, åka på tångsafari, ta en tur mellan kobbarna för en sälsafari eller paddla havskajak och simma med sälarna. Möjligheterna är lika gränslösa som horisonten men självklart är det säsongen som styr utifrån väder och vind. För mer information se nedan.

Att få uppleva

Havskajak runt kobbar och skär

Paddla ca 2h med guide i havskajak bland kobbar och skär runt Pater Noster. Njut av de salta vindarna medan vi försiktigt glider genom Paternoster skären och dess omgivande öar. Kanske får vi sällskap av nyfikna sälar på turen då vi paddlar längst ut i kustbandet och utforskar skärgården via små sund och vikar dit endast en kajak kan nå.

Boka / Läs mer

Att få uppleva

Kustupplevelse med fart

Få en äkta västkustupplevelse med en tur på havet som kan ta från 1-3 timmar. Upplev allt vad västkusten har att erbjuda för dagen och kom med höga förväntningar! Runt Pater Noster finns sälar, tumlare, konstverk och solnedgångar som löser av varandra beroende på väder och tid på dygnet. Vi färdas i ribbåt och du bestämmer länden på turen, antal stopp på vägen och hastighet. För att boka behöver du maila oss dina önskemål och förfrågan.

SKICKA DIN FÖRFRÅGAN

Att få uppleva

Fisketur med yrkesfiskare

En av de få kvarvarande yrkesfiskarna på Marstrand erbjuder en unik upplevelse för fiskentusiaster. Under fiskesäsongen från maj till oktober, visar han sina favoritfiskeställen och delar med sig av sina bästa tips för en framgångsrik fisketur. Spöfisket är populärt och det är vanligt att fångsten består av torsk, makrill, sej, pigghaj, fjärsing och långa. De yttre skären omkring Pater Noster på 15-40 meters djup är vanligtvis fiskområdet. Under hummerfiske säsongen i oktober är det en annan typ av fiske, där man kan fånga hummer i fällor placerade på havsbotten. En riktigt spännande och lärorik aktivitet för alla som älskar fiske och vill upptäcka det bästa fisket på Västkusten. För att boka, maila oss din förfrågan.

Förfrågan

Att få uppleva

Sälsafari

Sälar är en vanlig syn på västkusten och det finns flera arter som trivs i detta område. De två vanligaste arterna som man kan se på västkusten är gråsäl och knubbsäl. Sälarna är fascinerande djur som är kända för att vara skickliga jägare och spenderar större delen av dagen på jakt efter fisk och skaldjur. När de väl har mättat sina magar, kan du ofta hitta dem liggandes på små klippor och smälta sin mat. Det är inte ovanligt att se en grupp sälungar samlade runt en vuxen säl, som tar hand om dem och ger dem trygghet. Dessa sociala djur lever i kolonier och håller sig oftast inom ett begränsat område. Gråsälen är den största sälarten på västkusten och kan väga upp till 300 kg. Hanarna har en karakteristisk stor näsa som kallas för en haremuller. Gråsälar är vanligt förekommande i Kattegatt och Skagerrak, där de oftast hittas på öppna havet och på klippöar. Knubbsälen är en mindre art som väger mellan 100-200 kg. De trivs på kustnära områden och kan ofta ses i hamnar och vid fiskelägen. De föredrar grunda områden med mycket stenar och klippor där de kan vila och sola sig. Knubbsälen är känd för sina stora ögon och vackra päls. Sälar har en stor betydelse för ekosystemet på västkusten. De fungerar som en viktig länk i näringskedjan och är en viktig del av den marina biologiska mångfalden. Men trots att de är en naturlig del av vår fauna, är det viktigt att visa respekt och hålla avstånd när man besöker deras livsmiljöer. Sälar är intelligenta djur och har en utvecklad kommunikation med varandra. De har också en hierarkisk struktur inom gruppen, där äldre och större individer har en högre status. Men när maten är slut på en plats, kan det vara dags för sälarna att prova lyckan någon annanstans. Ibland kan de till och med vara utom räckhåll för en timmes båttur. Men oroa dig inte, vi på sälsafari-turen kommer att göra allt vi kan för att hitta dem och ge dig den bästa möjliga upplevelsen. Vår sälsafari-tur ger dig en unik möjlighet att lära dig mer om dessa fascinerande djur och se dem i sin naturliga miljö. Kom och upplev det själv, och skapa minnen för livet!

SKICKA FÖRFRÅGAN

Att få uppleva

Tångsafari med marinbiolog

Möt vår expert och marinbiolog, lär dig hur du skördar tång i det fria och upplev provsmakning och tillagning. Hos oss kan du lära dig allt om tång, från dess olika arter till dess betydelse som en viktig del av framtidens mat. Vi tror starkt på att tång kommer att spela en avgörande roll för hållbar matproduktion i framtiden. Gruppp om minst 6 personer. För att boka, maila oss din förfrågan.

FÖRFRÅGAN