BOKA RUM
Scrolla
ner

SJÖBODENS Sommarcafé

Med havet som inspiration och mat som passion
Öppettider - juli till mitten på augusti
Då vi existerar på naturens villkor har Sjöbodens sommarcafé öppet när vädret tillåter, på olika dagar och tider utifrån säsong.
Följ oss på Instagram eller Facebook, där vi lägger ut aktuella öppettider.

Upplev ön
Prata gärna med vår personal om önskemål och beställning av mat, eventuella allergier och specialkost. Låna gärna en picknickkorg, köp med er fika och sätt er på klipporna och njut av fikat efter ett dopp i havet eller avnjut lunchen på Fyrmästarens innergård.

Ta dig hit

Om du kommer med egen båt finns det en gästhamn för besök i caféet max 2 timmar, det ger då möjligt till rotation i hamnen och att alla får en möjlighet att uppleva ön. Hamnen är liten och kräver stor sjövana vid blåsigt väder. Ring gärna våra skeppare som löser er transport, se mer information under fliken Transport

Förbokade 5-rätters middagar med dryckespaket
Vi tar emot förbokade middagsgäster om minst 6 vuxna i sällskapet. Läs mer om vårt kök och våra ambitioner nedan.

Köket

Vår ambition

På Pater Noster är givetvis havet vår största inspirationskälla. Från havet hämtar vi skatter som vår köksmästare omvandlar till nya delikatesser.

Vi serverar mat med fokus på yppersta kvalité – både när det gäller alla våra råvaror liksom vårt sätt att tillaga dem. Pater Noster erbjuder en meny som ändras utifrån säsong.

Vår ambition är att du som gäst förutom en härlig måltid också får med dig något mer, något nytt, något utbildande. Det kan vara första mötet med tång och alger, det kan vara lärdom om andra nya spännande råvaror från havet eller så kan det bli en historielektion i vad man åt på ön för 100 år sedan.

Vår köksmästare Johan Bengtsson, fotot till höger, är inte bara en erfaren och enormt duktig kock, men också utbildad marinbiolog och yrkesdykare sedan många år tillbaka. Johans kunskap om havets skafferi tillsammans med hans nyfikenhet och skicklighet som kock, resulterar i menyer med en unik prägel – där det moderna köket förenas med det klassiska.
Vi älskar att se honom dyka ner i havet och skörda tång som blir en unik smaksättare i våra maträtter men också i våra bakverk.

Vinkällaren

Fyrfolkets matkällare

Vi är stolta över vår vinkällare på Pater Noster, liksom över vår kunnige sommelier och delägare Anders, som köper in viner av högsta kvalité och håller vårt sortiment uppdaterat. Framför allt ser han till att varje vin matchar och förhöjer din smak-upplevelse.
Vår vinlista förändras ständigt, men innehåller alltid vår alldeles egen, special importerade och unika champagne, som bara kan avnjutas här på Pater Noster. Vi brygger också själva vårt eget Pater Noster öl i Göteborg.

Om du är intresserad av exklusiva provningar med unika champagner och viner, maila oss din förfrågan.

EvenemangSPAKET