boka Vistelse
Scrolla
ner

Restaurang & Sommarcafé

Med havet som inspiration och mat som passion
Sjöbodens sommarcafé
Under sommarperioden juli-augusti har vi öppet Sjöbodens sommarcafé där ni kan njuta av lunch, fika och dryck.
Eftersom vi existerar på naturens villkor har Sjöbodens sommarcafé öppet när vädret tillåter. Öppettiderna varierar beroende på säsong och kan inträffa på olika dagar och tider. För att hålla er uppdaterade om aktuella öppettider, följ oss gärna på Instagram eller Facebook.

5-rätters middag med dryckespaket
Vi välkomnar förbokade middagsgäster i sällskap om minst 6 vuxna. En oförglömlig kulinarisk upplevelse väntar er, där varje rätt är noggrant utvald och kombinerad med passande drycker.
Mer information finns längre ner på sidan.

Pris: 2 600 kr per person.
Observera att förbetalning sker vid bokning.

Upplev ön
Tveka inte att ta kontakt med vår personal om önskemål och beställning av mat eller eventuella allergier och specialkost. Låna gärna en picknickkorg, köp med er fika och sätt er på klipporna och njut av fikat efter ett dopp i havet eller avnjut lunchen på Fyrmästarens innergård.

Transport till ön

Om du kommer med egen båt finns det en gästhamn för besök i caféet max 2 timmar, det ger då möjligt till rotation i hamnen och att alla får en möjlighet att uppleva ön. Hamnen är liten och kräver stor sjövana vid blåsigt väder. Ring gärna våra skeppare som löser er transport, se mer information här.

Köket

Vår ambition

Vi hämtar vår inspiration från havet och använder dess skatter för att skapa nya delikatesser. Vi fokuserar på högsta kvalitet när det gäller både råvaror och tillagning och vår meny ändras efter säsong.

Vår ambition är att du som gäst förutom en härlig måltid också får med dig något mer, något nytt, något utbildande. Det kan vara första mötet med tång och alger, en lärdom om andra nya spännande råvaror från havet eller en historielektion i vad man åt på ön för 100 år sedan.

Vår köksmästare Johan Bengtsson är inte bara en erfaren och enormt duktig kock, utan också utbildad marinbiolog och yrkesdykare. Johans kunskap om havets skafferi tillsammans med hans nyfikenhet och skicklighet som kock, resulterar i menyer med en unik prägel – där det moderna köket förenas med det klassiska. Vi älskar att se honom dyka ner i havet och skörda tång som blir en unik smaksättare i våra maträtter men också i våra bakverk.

Vinkällaren

Fyrfolkets matkällare

Vi är stolta över vår vinkällare på Pater Noster, liksom över vår kunnige sommelier och delägare Anders, som köper in viner av högsta kvalité och håller vårt sortiment uppdaterat. Framför allt ser han till att varje vin matchar och förhöjer din smakupplevelse.

Vi uppdaterar vår vinlista kontinuerligt, men den innehåller alltid vår helt egna, speciellt importerade och unika champagne som bara kan avnjutas här på Pater Noster. Dessutom brygger vi vårt eget Pater Noster-öl i Göteborg.

Om du är intresserad av exklusiva provningar med unika champagner och viner, maila oss din förfrågan.

EvenemangSPAKET

Nedan finner du information om aktuella och kommande evenemang på ön.