BOKA RUM/paket
Scrolla
ner

SJÖBODENS Sommarcafé

Med havet som inspiration och mat som passion
Sommarcaféets öppettider - juli till mitten på augusti
Eftersom vi existerar på naturens villkor har Sjöbodens sommarcafé öppet när vädret tillåter. Öppettiderna varierar beroende på säsong och kan inträffa på olika dagar och tider. För att hålla er uppdaterade om aktuella öppettider, följ oss gärna på Instagram eller Facebook.

Upplev ön
Tveka inte att ta kontakt med vår personal om önskemål och beställning av mat eller eventuella allergier och specialkost. Låna gärna en picknickkorg, köp med er fika och sätt er på klipporna och njut av fikat efter ett dopp i havet eller avnjut lunchen på Fyrmästarens innergård.

Ta dig hit

Vi erbjuder dagsturer 1 juli - 15 augusti, läs mer och boka här. Om du kommer med egen båt finns det en gästhamn för besök i caféet max 2 timmar, det ger då möjligt till rotation i hamnen och att alla får en möjlighet att uppleva ön. Hamnen är liten och kräver stor sjövana vid blåsigt väder. Ring gärna våra skeppare som löser er transport, se mer information här.

Förbokade 5-rätters middagar med dryckespaket
Vi tar emot förbokade middagsgäster om minst 6 vuxna i sällskapet. Läs mer om vårt kök och våra ambitioner nedan.

Köket

Vår ambition

Vi hämtar vår inspiration från havet och använder dess skatter för att skapa nya delikatesser. Vi fokuserar på högsta kvalitet när det gäller både råvaror och tillagning och vår meny ändras efter säsong.

Vår ambition är att du som gäst förutom en härlig måltid också får med dig något mer, något nytt, något utbildande. Det kan vara första mötet med tång och alger, en lärdom om andra nya spännande råvaror från havet eller en historielektion i vad man åt på ön för 100 år sedan.

Vår köksmästare Johan Bengtsson är inte bara en erfaren och enormt duktig kock, utan också utbildad marinbiolog och yrkesdykare sedan många år tillbaka. Johans kunskap om havets skafferi tillsammans med hans nyfikenhet och skicklighet som kock, resulterar i menyer med en unik prägel – där det moderna köket förenas med det klassiska. Vi älskar att se honom dyka ner i havet och skörda tång som blir en unik smaksättare i våra maträtter men också i våra bakverk.

Vinkällaren

Fyrfolkets matkällare

Vi är stolta över vår vinkällare på Pater Noster, liksom över vår kunnige sommelier och delägare Anders, som köper in viner av högsta kvalité och håller vårt sortiment uppdaterat. Framför allt ser han till att varje vin matchar och förhöjer din smakupplevelse.

Vi uppdaterar vår vinlista kontinuerligt, men den innehåller alltid vår helt egna, speciellt importerade och unika champagne som bara kan avnjutas här på Pater Noster. Dessutom brygger vi vårt eget Pater Noster-öl i Göteborg.

Om du är intresserad av exklusiva provningar med unika champagner och viner, maila oss din förfrågan.

EvenemangSPAKET

Nedan finner du information om aktuella och kommande evenemang på ön.