boka Vistelse
Scrolla
ner

En ankomst utöver det vanliga

Pater Noster, där sinnena förstärks

Oavsett säsong och väder, är ön en unik destination. Här räcker det med att du får landa och möta Moder Natur för att få en oförglömlig upplevelse.

Efter varsam renovering har Fyrmästarens hem förvandlats till ett prisbelönt hotell längst ut i havsbandet på Sveriges västkust. Med handplockad, smakfull inredning och ambitionen att låta hav och natur prägla dina intryck.

Det finns 9 väldesignade rum med vacker utsikt och sovplatser för 24 gäster. I vårt boendepaket inkluderas helpension och RIB transport.

Tryck på Läs mer för en inblick i hur en vistelse på ön kan se ut.

Resan ut till ön och fyren Pater Noster är en upplevelse i sig. Ute på fjorden ser vi Carlstens fästning på Marstrand sakta tona bort i öster, och våra blickar vänds västerut. Så uppenbarar den sig likt en spira vid horisonten - kungen av fyrar - Pater Noster. Vi angör den lilla hamnen och välkomnas av de första berättelserna om ön, fyren och dess dramatiska historia.

Efter att vi har checkat in och känner oss installerade är vi redo för en rundvandring på ön. Vi får nu lära oss mer om fyrfolket, husen, fyren och hur det här lilla minisamhället levde på öns premisser. Denna tur kan avslutas i den gamla matkällaren där champagne är framdukat.

Nu finns tid för lunch, var vi sitter beror på väder och vind. Allt handlar om att leva på öns premisser.

Till fikat dricker vi Pater Nosters kaffe som är framtaget av ett litet känt kafferosteri i Göteborg som har valt ut en ekologisk bönkvalitet med ljus rostning som passar perfekt med vattnet och ger en härlig smakupplevelse.

Vattnet som vi använder på ön är avsaltat och renat havsvatten och vi ser det som öns lyxvara.

Eftermiddagen bjuder på möjlighet till samvaro där salta bad garanterat ingår, både i havet och i de två uppvärmda tunnorna med saltvatten. Härifrån skänks en magisk utsikt över horisonten bort mot Danmark, kobbarna där sälarna har sina favoritplatser, Carlstens fästning och över öns mäktiga fyr Pater Noster. För den som vill ta ett härligt bastubad och njuta i värmen får också njuta av en vidunderlig vy över horisonten.

Den som inte vill bada utan kanske hellre vill dra sig tillbaka för att exempelvis läsa sin bok, måla eller bara vara för att finna sitt lugn, finner med all säkerhet sin speciella plats på ön och får njuta av utsikten, luftens friskhet och den intensiva närvaron av vild natur.

Fyren är öppen, kanske vill du ta vara på stunden och genomföra en skön meditationsyoga på 32 meters höjd, eller varför inte en massage*, vi garanterar att det är svårt att blunda. Utsikten från fyren bjuder på olika ljussken, ljud, dofter och natur med många olika facetter och intryck. Här finns inga filter, bara 100 procent äkthet. Hit kan vi gå upp vid fler tillfällen under vistelsen för att få uppleva dagen och kvällen, solnedgången och soluppgången.

Framåt kvällen dukar vi fram dagens middag och sitter ner i Fyrmästarens matsal, i hans sjöbod – eller om väder och vind är med oss – på gårdsplanen. Kvällens måltid inkluderar en amuse som aptitretare, och förrätt med fokus på lokalproducerade råvaror beroende på säsong. Därefter serveras en riklig skaldjurs plateau med härliga tillbehör som nybakat bröd, egengjord tångmajonäs på Söltång och ett smör med Rörhinnatång. Efter en härlig matupplevelse serveras en god hemlagad dessert.

Efter maten blir det öns kaffe och kanske något starkt i fyrmästarens salong. Och kvällen har bara börjat...

Läs mer +

Dags för avfärd

Vakna upp till vågornas brus och måsarnas skrin

Vakna upp till vågornas brus och måsarnas skrin, dra upp gardinen och blicka utöver ett glittrande hav, Carlstens fästning på Marstrand som ligger långt därborta, solens skiftningar och känslan av att du slipper springa upp i fyren och jobba. Ligg kvar en stund till eller ta ett friskt morgondopp i havet. Därefter serveras en rejäl frukost med hembakat frukostbröd, scones och hemlagad lemoncurd och en massa andra goda tillbehör.

privat ö

Hyr vid horisonten

Vill du njuta av en exklusiv och isolerad plats tillsammans med nära och kära, där ni kan vara helt privat?

Upplev vårt privat ö-paket. Boende för 18 personer, privat kock och personal för ett dygn inkluderas.

Intresserad? Maila oss din förfrågan.

Transport till ön

Helikopter eller RIB

Hur når du ett ensamt, isolerat skär längst ut i havsbandet? Vi ser till att du kommer tryggt och säkert ut till oss med hjälp av vår helikopterservice eller med RIB. Resan ut till ön och fyren Pater Noster är en upplevelse i sig. Att få uppleva västkusten från skyn eller från havet är ytterligare en dimension av naturupplevelse.

Utomhussäng

Med oändlig takhöjd

Kom ännu närmare naturen genom att boka den sköna Dux-sängen som är placerad utomhus längst ut på en klippa. Sov under bar himmel med gnistrande stjärnor och mångatan som inramning. Solnedgång, månen, det mörka vackra, fågelsång, vind och hav, det är som ett paradis. Den perfekta platsen för en romantisk vistelse eller för en underbar naturupplevelse.

Här ute finns inget som kan påverka ljuset, vilket gör att stjärnorna gnistrar som diamanter - och det finns inga mygg, ormar, fästingar eller möss.

Sängen bokas som ett tilläggsalternativ i samband med rumsbokning och gäller under sommarperioden.

Att se och göra

Vinproving

Den gamla matkällaren på ön står nu till tjänst som öns vinkällare. Här erbjuder vi vinprovning med världens kanske bästa utsikt.

Våra provningar sätts ihop av vår sommelier Anders som älskar att ”prata vin”. Vinprovningarna hålls på en avslappnad nivå där vi oftast fokuserar oss mer på samtal kring vin och vinproduktion etc än på att leta exakta dofter och aromer.

Vi har ett brinnande intresse för flera olika teman när det gäller vin. Vi fascineras av vingårdar som odlar på ett hållbart sätt, lokala vinproducenter som exempelvis Wine Mechanics. Dessutom är vi särskilt intresserade av viner från öar, som till exempel Sicilien, Sardinien och Kanarieöarna. Vi älskar att utforska hur samma druva kan smaka annorlunda beroende på vilket land den kommer ifrån och vilka produktionsmetoder som används.

Pater Noster Hamneskär

Att få uppleva

Fotoutställning under bar himmel

Välkommen att uppleva spektakulär fotokonst på en isolerad ö. Art & Science of Water är en hyllning till havet oh vattnet på vår jord. Fotona är från de internationella konstfotograferna Christy Lee Rogers samt dokumentärfotograferna Ulrika och Lukasz Larsson Warzecha. Utställningen visas utomhus i öns fria natur samt i världens minsta konsthall – Pater Noster Art Hall. Utställningsperiod maj – september. Utställningen kan upplevas i samband med hotellvistelse, konferens eller dagstur under sommaren.

Läs mer
Pater Noster Hamneskär

Att få uppleva

Havskajak runt kobbar och skär

Paddla ca 2h med guide i havskajak bland kobbar och skär runt Pater Noster. Njut av de salta vindarna medan vi försiktigt glider genom Paternoster skären och dess omgivande öar. Kanske får vi sällskap av nyfikna sälar på turen då vi paddlar längst ut i kustbandet och utforskar skärgården via små sund och vikar dit endast en kajak kan nå.

Skicka förfrågan
Pater Noster Lighthouse RIB

Att få uppleva

Kustupplevelse med fart

Få en äkta västkustupplevelse med en tur på havet som kan ta från 1-3 timmar. Upplev allt vad västkusten har att erbjuda för dagen och kom med höga förväntningar! Runt Pater Noster finns sälar, tumlare, konstverk och solnedgångar som löser av varandra beroende på väder och tid på dygnet. Vi färdas i ribbåt och du bestämmer länden på turen, antal stopp på vägen och hastighet.

SKICKA FÖRFRÅGAN
Havsfiske Pater Noster

Att få uppleva

Fisketur med yrkesfiskare

En av de få kvarvarande yrkesfiskarna på Marstrand erbjuder en unik upplevelse för fiskentusiaster. Under fiskesäsongen från maj till oktober, visar han sina favoritfiskeställen och delar med sig av sina bästa tips för en framgångsrik fisketur. Spöfisket är populärt och det är vanligt att fångsten består av torsk, makrill, sej, pigghaj, fjärsing och långa. De yttre skären omkring Pater Noster på 15-40 meters djup är vanligtvis fiskområdet. Under hummerfiske säsongen i oktober är det en annan typ av fiske, där man kan fånga hummer i fällor placerade på havsbotten. En riktigt spännande och lärorik aktivitet för alla som älskar fiske och vill upptäcka det bästa fisket på Västkusten.

SKICKA Förfrågan
Sälar utanför Pater Noster fyr

Att få uppleva

Sälsafari

Sälarna är fascinerande djur som är kända för att vara skickliga jägare och spenderar större delen av dagen på jakt efter fisk och skaldjur. Vår sälsafari-tur ger dig en unik möjlighet att lära dig mer om dessa fascinerande djur och se dem i sin naturliga miljö. Kom och upplev det själv, och skapa minnen för livet!

SKICKA FÖRFRÅGAN
Tång Pater Noster

Att få uppleva

Tångsafari med marinbiolog

Möt vår expert och marinbiolog, lär dig hur du skördar tång i det fria och upplev provsmakning och tillagning. Hos oss kan du lära dig allt om tång, från dess olika arter till dess betydelse som en viktig del av framtidens mat. Vi tror starkt på att tång kommer att spela en avgörande roll för hållbar matproduktion i framtiden. Grupp om minst 6 personer.

SKICKA FÖRFRÅGAN

boknings & betalningsvillkor

Vanliga frågor gällande boknings & betalningsvillkor

Har jag samma avbokningsvillkor om jag kommer med min egna båt som när jag bokar arrangerad transport?

Nej, det har du inte. Om du anser samma dag att du inte kan nyttja din båt ut till ön Hamneskär och du avbokar din vistelse debiteras hela värdet av vistelsen exklusive dryck. Vid bokad arrangerad transport, om vår skeppare anser att det inte är lämpligt att angöra hamnen på Hamneskär p ga hård vind har gästen rätt till att få bokningen innestående och kan nyttjas vid ett senare tillfälle under ett års tid från bokningens bekräftelsedatum. Se mer information "Villkor"

Har ni resegaranti?

Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet. Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.

Hur länge gäller Presentkortet?

Presentkortet gäller 2 år från inköpsdatum.

Tar ni American Express?

Ja, du kan betala bokningen med ditt American Express via betallänk och använda kortet för köp på ön.

Varför debiteras man vid bokning?

För att kunna hålla den standard vi vill erbjuda våra gäster så krävs god planering och förberedelser. Råvaror ska köpas in och transporteras ut till ön i god tid, köksmästaren behöver förberedelser - fisk ska fiskas, räkor ska trålas, kräftor ska infångas, tång ska skördas. Vi vill säkra en kulinarisk upplevelse för våra gäster lika mycket som vår egen hållbar verksamhetsdrift.

Vilka är era avbokningsregler?

Vid avbokning 60 dagar innan ankomst, debiteras 25 % avbokningens totalbelopp. Vid avbokning gjord mellan 30 dagar och 15 dagar innan ankomst, debiteras 75% av bokningens totalbelopp. Vid avbokning senare än 14 dagar innan ankomst debiteras 100% av bokningens totalbelopp. Med vårt avbeställningsskydd kan du avboka utan anledning senast 2 veckor till ankomst och få alla pengar tillbaka utom premien för avbeställningsskyddet. Om vädret inte tillåter utresa till Hamneskär och vår skeppare anser att det inte är möjligt att angöra Hamneskärs hamn erbjuds helikopterservice på prisförfrågan alternativt en innestående bokning som kan nyttjas inom 12 månader.

Bo på Pater Noster

Green Cubes Pater Noster HotelGreen Cubes Pater Noster HotelGreen Cubes Pater Noster HotelGreen Cubes Pater Noster HotelGreen Cubes Pater Noster Hotel
m2
Minisvit
personer
Pris fr.
SEK
Läs mer

Green Cubes

Utomhussäng på Pater NosterUtomhussäng på Pater NosterUtomhussäng på Pater NosterUtomhussäng på Pater NosterUtomhussäng på Pater Noster
m2
Minisvit
2
personer
Pris fr.
SEK
Läs mer

Utomhussäng

Pater Noster Lighthouse Hotell HamneskärPater Noster Lighthouse Hotell HamneskärPater Noster Lighthouse Hotell HamneskärPater Noster Lighthouse Hotell HamneskärPater Noster Lighthouse Hotell Hamneskär
m2
Minisvit
personer
Pris fr.
SEK
Läs mer

Bo på ön

Pater Noster Lighthouse HamneskärPater Noster Lighthouse HamneskärPater Noster Lighthouse HamneskärPater Noster Lighthouse HamneskärPater Noster Lighthouse Hamneskär
m2
Minisvit
personer
Pris fr.
SEK
Läs mer

Konferens

Pater Noster HamneskärPater Noster HamneskärPater Noster HamneskärPater Noster HamneskärPater Noster Hamneskär
m2
Minisvit
personer
Pris fr.
SEK
Läs mer

Privat ö

frågor & svar

Inför besöket

Finns det reserverade parkeringsplatser för Pater Nosters gäster på fastlandet?

Nej, men det finns parkeringsplatser för allmänheten i närområdet kring platser för upphämtning. Se Google Maps och planera din tid för att hitta parkering, särskilt under högsäsong. Det är fler gäster ombord på ribbåten och vi uppskattar att alla respekterar överenskommen avgångstid.

Finns regnkläder att låna på ön?

Det finns Grundéns regnkappa, Sydväst (regnhatt) och Grundéns fiskarkläder att få låna på ön.

Hur många rum av vardera kategori finns på ön?

5 st dubbelrum för max 2 personer - 3 st trippelrum för max 2 vuxna och 2 barn - Bagarstugan för max 2 vuxna. Samtliga rum har dubbelsäng som går att separera till enkelsängar, förutom i Bagarstugan som inte går att separera.

Kan jag besöka ön över dagen?

Sommarcaféet är öppet från juli till mitten på augusti, när det är vackert väder. Vi lägger upp aktuella öppettider på Instagram och Facebook, följ oss där. Alla är välkomna i mån av kapacitet i vår lilla hamn, dock max 2h hamnplats. Det är en liten gästhamn och det behövs en roterande besöksmöjlighet. Det går inte att boka hamnplats. Respektera RESERVERAT platsen i hamnen, den är dedikerad till verksamheten. Önskar man vara på ön en heldag för att sola och bada ber vi dig att lägga till vid klipporna och betraktar ön som en vanlig naturhamn.

Kan jag komma med egen båt som hotellgäst?

Ja, så länge det finns plats i hamnen och det är säkert att lägga till. När du bokar hotellrum ger vi dig information om hamndjup och tips om hur man angör hamnen på bästa sätt. Vi ber er meddela oss 3h innan er planerade ankomsttid. Då hinner vi frigöra en plats i hamnen för er, hjälpa till vid tilläggning och hälsar er välkomna till ön. Notera avbokningsvillkoren.

När är hotellet öppet för gruppbokning och konferens?

Vi arrangerar gruppbokningar, konferenser och evenemang året runt för grupper upp till 150 personer.

När är hotellet öppet för privatgäster?

Vi har öppet helger april-november, under sommarperioden har vi öppet både vardagar och helger. Se tillgängliga datum i kalendern i vår onlinebokning. Om ditt önskade datum inte finns tillgängligt kalendern är du alltid välkommen att maila oss din förfrågan för att se över möjligheter. För gruppbokningar och konferens har vi öppet året runt, vardagar och helger.

Om jag inte äter skaldjur/är allergisk, finns det då alternativ till mig?

Det gör det, bara vi har mottagit information i god tid så vi hinner med all logistik gällande inköp av mat och mattransporter ut till ön. Helst gärna vill vi ha informationen senast en vecka innan ankomstdatum.

Vad ingår i vistelsen?

Vi erbjuder olika boendepaket men i er vistelse ingår alltid RIB transport t/r, frukost, middag, guidad rundvandring på ön, badrock, handduk & tofflor, bastu och uppvärmda badtunnor.

Är det lugnare överfart från Rönnäng än från Koön/Marstrand?

Överfart med RIB från Rönnäng, på Tjörn ger mjukare överfart. Pater Noster skären skuggar havet vilket påverkar havet till att uppträda något lugnare.

Är hotellet hundvänligt?

I våra Fyrbiträdesrum med utsikt mot innergården, så är hundar välkomna. För att bevara vår vackra ö som ett naturreservat, vill vi påminna om att hunden måste hållas kopplad under hela vistelsen. Vi ber också om att hunden inte tas med till allmänna ytor som Fyrmästarens vardagsrum eller matsal, där hundar inte är välkomna. Men sjöboden är en plats där hunden är välkommen och kan koppla av. Vi vill även informera om att det är ägarens ansvar att se till att hunden har en flytväst på RIB turen. Detta är för att säkerställa en säker och trygg transport.