BOKA
Scrolla
ner

Hamneskär Väder

Vind
11.3 m/s
Vindriktning
SV 229°
Känns som
39 °C
Nederbörd
8.9 mm
Sikt
1.7 km

Sedan urminnes tider har sjöfarare fruktat dessa farvatten

Hotellet öppnar april 2023

I mer än hundra år levde de härute, på öns och havets villkor. Nu har dörren till Fyrmästarens hem öppnats igen. För sjöfarare från när och fjärran, för naturälskare och nöjeslystna, för dig som söker stillhet eller gemenskap.

Efter varsam renovering har den gamla fyrmästarbostaden förvandlats till ett prisbelönt hotell. Det finns nio väldesignade rum med vacker utsikt och sovplatser för 24 gäster. Boendet inkluderar helpension.

Våra rum

m2
Boende med helpension
2
personer
Pris fr.
5000kr
SEK
Läs mer

Utomhussäng

30
m2
Boende med helpension
2
personer
Pris fr.
17 000
SEK
Läs mer

Bagarstugan

35
m2
Boende med helpension
2
personer
Pris fr.
15 000
SEK
Läs mer

Fyrvaktarrum

20
m2
Boende med helpension
2
personer
Pris fr.
13 000
SEK
Läs mer

Fyrbiträdesrum

EvenemangSPAKET

Presentkort

Dröm idag, upplev imorgon

Uppmuntra eller fira din kollega, överraska din käraste, gratulera din vän, uppvakta eller bara skäm bort någon lite extra som är lite äventyrslysten. Ge bort en naturupplevelse i ett naturreservat, ett unikt äventyr, utomhusupplevelse, bad och bastu med kalla och varma bad på isolerad plats, ön erbjuder stunder för alla.

Presentkort gäller för betalning av vistelse, mat och dryck i vårt sommarcafé i fyrmästarens sjöbod och transport till Pater Noster lighthouse.

Giltighetstiden är 2 år från inköpsdatum.

Photograph of Paternoster at sun rise

möten & konferens

En plats för gemenskap

Vi erbjuder en plats med många skepnader, säsonger och möjligheter.

Det här är en perfekt plats för att hålla exklusiva möten, konferenser, fira högtider, bröllop, fashion photo shoots, TV inspelningar etc.

Vi har grupp- och konferens bokningar nästan hela året runt. Vi kan arrangera endast över dagen evenemang men även med övernattning inkl helpension.

Vi arrangerar evenemang om grupper upp till 150 personer då vi även ansvarar för transportlösning.

Hör av dig till oss med din förfrågan!

VårT kök

Där sinnen förstärks

Platsen där vinden är friskare, vattnet är saltare och skaldjuren färskare kan du få alldeles unika matupplevelser. Vi strävar efter att använda ekologiska råvaror från vårt närområde och i synnerhet från havets skafferi.

Naturligtvis fokuserar vårt kök på fisk och skaldjur som fiskas i Kattegatt och Skagerrak. Även musslor och ostron samt den vackra smakrika tången används på många kreativa sätt i maten av vår eminente köksmästare.

Pater noster - KUNGEN AV FYRAR

I över 150 år har fyren Pater Noster lotsat sjömän i Sveriges farligaste farvatten. Den byggdes 1868 på ön Hamneskär av den prisade ingenjören Gustav von Heidenstam, samma man som utvecklade fyrsystem runt Sveriges kust. Idag är fyren ett unikt besöksmål i yttersta skärgården.

Photograph of Paternoster from above
http://www.dux.se

Här på Pater Noster bryr vi oss om din komfort och vill skänka dig en god natts sömn. Därför har vi valt att ha DUX-sängar i alla våra rum. Den svensk-designade sängen har ett mål, att leverera djup, skön sömn med perfekt komfort så att du vaknar utvilad och redo för nästa dags upplevelser på ön. För att ta reda på mer om hela utbudet av DUX sängar och möbler, klicka vidare.

http://www.stylt.se

In 2020, the designers at Stylt turned the former residence of generations of lighthouse keepers into a small and truly personal boutique hotel. Located on a tiny isolated and windswept island on the Swedish Westcoast, the house was built in 1868 simultaneously with the lighthouse - Pater Noster. Creating the concept for the interior design, Stylt used the dramatic story of the island, its past inhabitants and the surrounding nature.

http://www.tylohelo.com/tylo

Över 70 år har passerat sedan den svenska grundaren av Tylö byggde sitt första bastuaggregat. Med gedigna traditioner inom hantverk, lång erfarenhet och stolthet över sitt arv, erbjuder Tylö helt unika bastuupplevelser - något som vi på Pater Noster föll för och tyckte passade särskilt bra i vår genuina och alldeles enastående skärgårdsmiljö.

Partners

Med hjälp av våra vänner har vi skapat den speciella känsla som lyfter fram och förstärker Pater Noster och fyrfamiljernas historia. Alla våra vänner är djupt förälskade i platsen och intresserade av historien om livet på ön. Deras starka engagemang bidrar till att vi kan leverera högsta kvalitet och göra din upplevelse unik och minnesvärd.

Följ oss på instagram